Δραστηριοτητες

Δραστηριότητες

Καθημερινά, με φέρι-μπόουτ από το Νυδρί σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων μπορείτε να επισκεφθείτε το μικρό κατάφυτο νησί της Λευκάδας, το Μεγανήσι. Διαθέτει 3 οικισμούς: το Βαθύ, το Κατωμέρι και το Σπαρτοχώρι. Έχει επίσης 3 γραφικά λιμάνια, τα Σπήλια, τον Αθερινό και το Βαθύ.

Από την πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί, υπάρχουν πολλές ημερήσιες κρουαζιέρες με καΐκια για τα Πριγκιποννήσια (Σκορπιός του Ωνάση, Μαδουρή του Αρ. Βαλαωρίτη, Σπάρτη, Σκορπίδι, Χελώνι και το Μεγανήσι). Από Βασιλική, επιλέξτε ανάμεσα σε ημερήσιες κρουαζιέρες για τις εκπληκτικής ομορφιάς παραλίες Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί και Αγιοφύλλι.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

drastiriotites lefkada

Μπορείτε να νοικιάσετε μια μικρή βάρκα, ταχύπλοο ή ιστιοπλοϊκό σκάφος από τις εταιρίες ενοικίασης σκαφών, για να απολαύσετε τα απόμερα ερημικά λιμανάκια της χερσονήσου στο Γένι και το Δεσίμι (απέναντι από το Νυδρί) καθώς και του Μεγανησίου και να φθάσετε μέχρι τα κατάφυτα νησάκια Καστός (με την όμορφη φωκότρυπα) και Κάλαμος (με το πευκοδάσος που φτάνει μέχρι τη θάλασσα).

Στο κέντρο του χωριού Νικιάνα, μπορείτε να βρείτε μία σχολή καταδύσεων, που προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα σύμφωνα με τα αυστηρά διεθνή πρότυπα ασφαλείας της P.A.D.I and C.M.A.S.

Τα μαθήματα P.A.D.I προσφέρονται σε όλα από τα ακόλουθα επίπεδα:

  • Open Water Diver (4-5 ημέρες)
  • Advanced Open Water Diver (2 ημέρες)
  • Emergency First Response (1 ημέρα)
  • Rescue Diver (3 ημέρες)
  • Divemaster

Όλα τα παραπάνω μαθήματα κατάδυσης προσφέρονται σε διάφορες γλώσσες. Η σχολή χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα εκπαιδευτικά υλικά όπως βιβλία και βίντεο και προσφέρει όλο τον απαραίτητο καταδυτικό εξοπλισμό και κατάλληλο πισίνα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ

Μπορείτε να είστε ο καπετάνιος, να επιλέξετε τη δική σας διαδρομή και να ανακαλύψετε τα νησάκια Σκορπιός, Μαδουρή, Εγκρεμνοί, τη Σπάρτη και την ανατολική ακτή της Λευκάδας. Η θάλασσα σε αυτό το μέρος του νησιού δεν είναι τραχιά και οι καιρικές συνθήκες είναι σπάνια θυελλώδεις.

Έτσι πάρτε την οικογένεια ή τους φίλους σας και να ανακαλύψετε το «Απέραντο Γαλάζιο»

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα μηχανοκίνητο σκάφος για 4-5 άτομα στα λιμάνια Νυδρί ή Λυγιά για την ημέρα. Οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ + βενζίνη για ένα μηχανοκίνητο σκάφος για 4 άτομα ανά ημέρα.

  • Οι τιμές εξαρτώνται από τον τύπο του σκάφους
  • Για τα μηχανοκίνητα σκάφη μέχρι 25 άλογα δεν απαιτείται άδεια.

MOUNTAIN BIKE ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η ενδοχώρα της Λευκάδας είναι πλούσια σε πράσινο με λόφους, διαθέτει υψηλά βουνά και γραφικά χωριά και μαγευτικά μονοπάτια …

Θα μπορούσατε να βρείτε πολλές οργανωμένες λέσχες σε όλο το νησί, που προσφέρουν μία εμπειρία mountainbike. Στην πόλη της Λευκάδας, το Νυδρί και Βασιλική, υπάρχουν πολλές ενοικιάσεις ποδηλάτων, όπου μπορείτε να βρείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εξερευνήσετε το νησί.

Με ένα απλό ποδήλατο ή ένα ποδήλατο βουνού μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι ιππασίας από τον Επίσκοπο Νικιάνα και στη συνέχεια Άγιοι Αλέξανδρος, Μονή Πατέρων και Καρυά. Μπορείτε επίσης να πάτε στο Περιγιαλι-Νυδρί και το φαράγγι του Δημοσάρη με τους πανέμορφους καταρράκτες

ΙΠΠΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Έξω από την πόλη της Λευκάδας, στο χωριό Απόλπαινα, υπάρχει μια οργανωμένη φάρμα ιππασίας (Aramis Farm), όπου οι λάτρεις της ιππασίας μπορούν να κάνουν μαθήματα και να απολαύσουν το βουνό και τη θάλασσα.

Τα μαθήματα ιππασίας διαρκούν 45 λεπτά με αραβανικά ελληνικά άλογα και περιλαμβάνουν θεωρία και ασκήσεις σε ένα περιφραγμένο χώρο του 1 τ.μ.

Προσφέρεται πλήρης εξοπλισμός και μια βασική προϋπόθεση για έναν άπειρο αναβάτη είναι η συμμετοχή του στη προτετοιμασία του αλόγου. Κάθε διαδρομή με άλογο διαρκεί 3-4 ώρες, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Τα προγράμματα είναι βασικά 2:

Βόλτα στο βουνό: Απόλπαινα – Φαράγγι της Μέλισσας – Τσουκαλάδες (Άγιος Γεώργιος) – Απόλπαινα.

Βόλτα στη θάλασσα: Απόλπαινα – Φρύνι – Άγιος Ιωάννης – Φρύνι – Απόλπαινα καταρράκτες.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Η ορεινή Λευκάδα είναι γεμάτη από φαράγγια, χαράδρες,, πλούσια βλάστηση, σπάνια λουλούδια και γραφικά μονοπάτια ιδανικά για περιπάτους και εκδρομές στη φύση.

Τα μονοπάτια στο βουνό των Σκάρων με το όμορφο δάσος της Βελανιδιάς, το φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, το φαράγγι στο Δημοσάρι, οι καταρράκτες του Νυδριού σε ένα καταπράσινο και δροσερό μέρος και το δάσος της Δάφνης στο Σύβρο, θα δημιουργήσει ενθουσιασμό σε αυτούς που θα αποφασίσουν να εξερευνήσουν τη Λευκάδα μέσω μίας μεγάλης βόλτας.

Κοντά στην πόλη της Λευκάδας, σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα γύρω από τη λιμνοθάλασσα στη νότια πλευρά της πόλης, τον ελαιώνα, Φρύνι και Απόλπαινα στο μοναστήρι της Φανερωμένης.

Μερικές από τις πιο καταπληκτικές βόλτες με τα πόδια στην Λευκάδα είναι:

Από το χωριό Νικιάνα στο μοναστήρι των Αγίων Πατέρων και το βουνό Σκάρου.
Από το χωριό Χορτάτα στα Σταυρωτά (υψόμετρο 1.141 m) και το οροπέδιο Εγκλουβής.
Από το χωριό Βλυχό στην περιοχή Γένι και το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.
Από το Νυδρί στο φαράγγι του Δημοσάρη και τους καταρράκτες.
Από το Φρύνι στο μοναστήρι της Φανερωμένης.
Από το χωριό Σύβρο στο Σπήλαιο των Καρουχα και τα πεδία κοντά στη Βασιλική.
Από τα Βουρνικά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στο Ροδάκι.
Από το Δράγανο στην παραλία του Γιαλού.
Από το χωριό Αθάνι στην παραλία Εγκρεμνοί.
Από το Κάβαλο στο φαράγγι της Μέλισσας.
Λευκάδα – Κάστρο και Φάρος – Γύρα – Αϊ-Γιάννη-Λευκάδα (η διαδρομή που περικλείει τη Λιμνοθάλασσα στην πόλη της Λευκάδας).
Από το χωριό Σπαρτοχώρι στο νησί Μεγανήσι στον Άγιο Ιωάννη.
Από το χωριό Κατωμέρι στο νησί Μεγανήσι στο Αθερινός.

WIND SURF ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

windsurf lefkadaΗ Λευκάδα είναι ένας παράδεισος του windsurfing. Η παραλία της Βασιλικής είναι μία από τις 10 καλύτερες παραλίες σε όλο τον κόσμο και η 3η καλύτερη στην Ευρώπη, μαζί με την παραλία του Αγίου Ιωάννη, που καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες των windsurfing lovers. Το Ιόνιο πέλαγος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες «δροσίζεται» με τη βοήθεια των θερμικών ανέμων. Οι άνεμοι αυτοί μαζί και με την μορφολογία της περιοχής προσφέρουν πολύ καλές στατιστικές αέρα, που επιτρέπουν στους surfers να «απογειώνονται» με νέα κόλπα και μανούβρες.

Προς τη βόρεια πλευρά του νησιού, κοντά στην πόλη της Λευκάδας, μπορείτε να συναντήσετε την παραλία του Αϊ Γιάννη με σχεδόν τα ίδια στατιστικά στοιχεία, αλλά διαφορετικές συνθήκες μέσα στο νερό.

Οι λάτρεις του κύματος θα λατρέψουν αυτή την παραλία. Τα κύματα είναι καταπληκτικά για όσους αναζητούν μεγάλες συγκινήσεις.